ЄБРР виділить Дніпру 10 млн євро на тролейбуси

П'ятниця, 15 грудня 2017, 11:50

Міський голова Дніпра підписав трьохсторонню угоду між міською радою, КП "Дніпровський електротранспорт" та представниками Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) про підготовку кредитного фінансування в розмірі 10 млн євро на придбання 50 нових тролейбусів і відповідного ремонтного обладнання.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами мера Бориса Філатова, кредит буде наданий на 12 років під 7% річних і повну відповідальність міськради. Перший транш очікується в березні 2018 року.

"Ми раді продовжити нашу співпрацю з Дніпром. Сподіваємося, що цей проект буде хорошим поштовхом для розвитку електротранспорту в місті. Громадський транспорт Дніпра вийде на новий рівень. І сподіваємося, що це не останній проект, адже є загальні ідеї щодо фінансування закупівлі трамваїв", - додав старший банкір ЄБРР, голова сектору інфраструктури в Україні Марк Магалецький.

Новий електротранспорт планують придбати протягом 2018 року.

В цілому за останні два роки місто придбало 52 тролейбуси.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит на суму 160 млн євро другому за величиною місту в Україні - Харкову, на розширення метрополітену.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.