Нацплатформа СхП закликала владу дотримуватись євроінтеграційних зобов’язань

Четвер, 21 грудня 2017, 16:08

Громадські організації, що входять до Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, занепокоєні діями української влади, що мають на меті встановити контроль над антикорупційними органами та передбачають зміни у законодавстві в сфері державних закупівель.

Про це ідеться у їхньому зверненні до президента, прем’єра, спікера та народних депутатів.

Зокрема, вони закликали українську владу не підтримувати законопроект "Купуй українське", положення якого суперечать Угоді про асоціацію та ЗВТ між Україною та ЄС.

"Всі питання, що стосуються захисту національних виробників, вважаємо за необхідне вирішувати шляхом попередніх консультацій з  міжнародними партнерами та зацікавленими сторонами в рамках механізмів, що не суперечать міжнародним договорам, які зобов’язалась виконувати Україна", - ідеться у зверненні.

Крім того, вони закликали припинити тиск на антикорупційні органи та відмовитись від прийняття законопроекту, що обмежить незалежність їхньої діяльності та дозволить органам влади  на них впливати.

Вони також закликали докласти зусиль до створення незалежного антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії та скасувати електронне декларування для антикорупційних активістів.

"Наполягаємо, щоб в подальшому при прийнятті важливих рішень проводились широкі та відкриті експертні консультації з представниками громадянського суспільства щодо законопроектів, які стосуються виконання положень Угоди про асоціацію, дотримання критеріїв Плану дій з візової лібералізації та 20 досягнень до 2020 року в рамках ініціативи "Східне партнерство", - зазначається у зверненні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: