У Белграді скандал через пластикову новорічну ялинку за 83 тисячі євро

фото
Четвер, 21 грудня 2017, 19:00

Мерія столиці Сербії вирішила скасувати контракт на 18-метрову пластикову різдвяну ялинку після того, як громадськість дізналася її ціну - 83 тисячі євро.

Про це повідомляє Balkaninsight.

За даними видання, "присоромлений мер Белграда Сініша Малі наполіг на скасуванні контракту на 18-метрову пластикову різдвяну ялинку" після того, як сербський сайт з розслідувань Pistaljka.rs повідомив, що новорічне дерево коштувало набагато більше, ніж ялина в Нью-Йоркському Рокфеллер-центрі.

Фото BIRN

Журналісти, зокрема, дізналися, що місто уклало угоду на суму 83 000 євро за пластикове дерево, в той час як щедро прикрашена ялина в Нью-Йорку оцінюється в суму трохи менш - 62 000 євро.

"Я був здивований цими цифрами", - повідомив мер міста журналістам, додавши, що йому було невідомо про таку закупівлю.

Малі запевнив, що гроші, які були оплачені підряднику, будуть повернуті.

Однак, як відзначає видання, залишається незрозумілим, яким чином місто заднім числом скасує угоду щодо ялинки, яка вже встановлена.

Журналісти сайту Pistaljka.rs назвали головну ялинку Белграда "однією з найдорожчих у світі", яка своєю ціною також обійшла новорічне дерево Римі, вартістю 50 000 євро.

Раніше повідомлялося, що головна ялинка Рима, встановлення якої коштувало міському бюджету 50 тисяч євро, стала предметом насмішок і кепкувань серед жителів та гостей міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.