ЄС закликав Боснію до реформ, інакше вступ до блоку - під загрозою

Понеділок, 4 грудня 2017, 18:51

Боснія повинна почати конкретні реформи, якщо хоче приєднатися до Європейського Союзу, або "відчинене для нових членів вікно може зачинитися".

Про заявив єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнес Ган після зустрічі з боснійськими політиками, повідомляє Reuters.

Боснія офіційно подала заявку на членство в Євросоюзі 15 місяців тому. Але Ган заявив, що балканська країна не здійснила ніяких реформ, погоджених з ЄС та міжнародними кредиторами.

"Досі нічого не було зроблено. Ми зараз очікуємо дуже конкретних результатів ", - сказав Ган після зустрічі з політичними лідерами.

"Зараз саме час виконати те, що було погоджено, інакше вікно може бути закрите знову, і це не те, що ми всі хотіли б бачити", - сказав він на прес-конференції.

Боснія подала заявку на членство в ЄС на початку 2016 року. Однак на шляху вступу до ЄС Боснія відстає від сусідніх балканських країн. Багато оглядачів вважають, що країна – політично та етнічно децентралізована, економічно нерозвинена – не вступить до ЄС раніше 2025 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.