ЄС виділив 150 млн євро для підтримки сирійських біженців

Четвер, 7 грудня 2017, 15:39

Регіональний цільовий фонд ЄС у відповідь на кризу в Сирії затвердив нові проекти загальною сумою 150 мільйонів євро для підтримки біженців та приймаючих їх громад в Іраку, Йорданії, Лівані та Сербії.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Проекти будуть підтримувати найбільш постраждалі муніципалітетів регіону, засоби життєзабезпечення сільського господарства та продовольчу безпеку, будівництво шкіл, модернізацію стічних вод у районах з високою концентрацією біженців, а також спрямовані на захист біженців.

53 млн. євро підуть підтримку будівництва 10 початкових та середніх шкіл в Йорданії та розширення мереж стічних вод у районах, найбільш постраждалих від притоку біженців.

40 млн. євро витратять на зміцнення муніципалітетів в Лівані та мухафазах в Іраку з метою покращення надання послуг, сприяння місцевому економічному розвитку та доступу до муніципальних інвестицій.

25 мільйонів євро виділять для зміцнення сільськогосподарських засобів до існування та продовольчої безпеки серед вразливих біженців та сільських громад у Лівані та Йорданії.

20 млн. євро направлять для Програми регіонального розвитку та захисту ЄС для забезпечення кращого захисту та пошуку інноваційних рішень щодо підтримки довгострокового переміщення в Іраку, Йорданії та Лівані.

12 мільйонів євро для надання допомоги Сербії у забезпеченні продовольчої безпеки та захисту потреб мігрантів та біженців у приймальних центрах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.