Порошенко сподівається, що Німеччина не змінить курс на підтримку України

Субота, 13 січня 2018, 12:14

Президент Петро Порошенко сподівається, що новий уряд Німеччини не змінить курс на підтримку територіальної цілісності та реформ в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, вітаючи досягнуту лідерами ХДС/ХСС та соціал-демократів домовленість про старт коаліційних переговорів.

"Сподіваюся, що вони (переговори. – Ред.) увінчаються успіхом, а також на те, що незмінна підтримка України, її територіальної цілісності та курсу реформ і надалі залишатиметься пріоритетом зовнішньої політики Німеччини", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялось, лідери Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС) та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) досягли прориву під час попередніх переговорів щодо формування великої коаліції.

Вибори в Німеччині відбулися 24 вересня 2017 року. Після них переговори про формування коаліції вели консерватори, Зелені та ліберали (ВДП), оскільки соціал-демократи оголосили про перехід в опозицію. Однак переговори зі створення так званої коаліції "Ямайка" провалились після виходу з них представників ВДП.

7 грудня партійний з'їзд СДПН таки дав "зелене світло" на переговори щодо великої коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.