В уряді розповіли, коли зникнуть черги на друк закордонних паспортів

Вівторок, 16 січня 2018, 14:22

На поліграфкомбінаті "Україна" 16 січня запустили додаткову лінію персоналізації документів, яка дозволить прискорити виготовлення закордонних паспортів і ліквідувати чергу на друк документів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, після запуску нової машини підприємство зможе виготовляти вдвічі більше документів.

"Зараз це 10 тисяч паспортів на добу, а від сьогодні це буде 21 тисяча на добу", - зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів у вівторок.

Наразі у черзі на друк у поліграфічному комбінаті "Україна" стоять 775 тисяч паспортів. Нове обладнання допоможе ліквідувати чергу на друк протягом наступних 2-3 місяців.

Обладнання, яке закупив поліграфкомбінат - це система BookMaster One #351 від компанії  ІАІ industrial systems B.V. Її вартість - 1,7 млн євро. Аналогічне обладнання використовується у більш ніж 25 країнах світу.

Продуктивність нової системи  становить 500 паспортів на годину, тобто близько 11 тисяч паспортів на добу та 3 960 000 паспортів на рік.

До сезону літніх відпусток поліграфкомбінат працюватиме у діючому режимі 7 днів на тиждень цілодобово (у три зміни).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: