Снігопад і сходження лавин: в Давосі стартує Всесвітній економічний форум

фото
Вівторок, 23 січня 2018, 10:33

Сильні снігопади ускладнили приїзд учасників Всесвітнього економічного форуму, який у вівторок розпочинається у швейцарському гірському містечку Давосі.

Про це повідомляє Reuters.

У понеділок, напередодні відкриття форуму, близько 3 тисяч делегатів були змушені докласти чимало зусиль, щоб приїхати в Давос. Частину головної залізничної лінії на шляху до міста засипало снігом у вихідні, тому люди були змушені їхати автобусами. Польоти гелікоптерів ускладнила погана видимість.

 Сніг засипав залізницю неподалік Давоса. Фото:  Keystone

Деякі зустрічі перед самітом були скасовані або відкладені, оскільки делегати витратили значно більше часу, ніж очікувалось, на добирання через кучугури снігу.

 Снігоприбиральна техніка в Давосі. Фото: Keystone

Директор форуму з комунікацій  Адріан Монк заявив, що цьогоріч саміт проходить за найбільших снігопадів з 2000 року. Хоча він вважає, що сніг не стане реальною перешкодою для учасників саміту.

"Ми знаємо, що сніг викликає незручності і завдає клопотів Давосу як приймаючій стороні, але досі ми не бачили ніяких збоїв в реєстрації", - сказав Монк.

 Давос перед приїздом світової еліти. Фото: EPA

На схилах гір накопичилась велика кількість снігу, тому існує ризик сходження лавин.

Місцеві посадовці повідомили, що в понеділок вони евакуювали два десятки жителів з вразливих районів.  Щоб знешкодити небезпечні льодові нарости на деяких схилах, було використано вибухівку.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.