Уряд схвалив законопроекти у сфері захисту прав інтелектуальної власності відповідно до норм ЄС

Четвер, 25 січня 2018, 14:31

Уряд ухвалив два законопроекти, спрямовані на посилення прав інтелектуальної власності відповідно до норм Європейського Союзу.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Схвалення зазначених законопроектів завершує виконання урядом України вимог Угоди про асоціацію з ЄС щодо вдосконалення системи охорони прав інтелектуальної власності в Україні, ідеться у повідомленні.

Мета законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав" -  вдосконалити наявну систему організації та захисту авторських і суміжних прав.

Другий законопроект - "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони винаходів і корисних моделей" - спрямований на захист і стимулювання винахідницької діяльності в Україні.

"Ці два законопроекти створять набагато більш сприятливі умови для здійснення винахідницької діяльності в Україні. Це матиме позитивний вплив на реалізацію інноваційного та інвестиційного потенціалу та загалом економіку України", - зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.