Ніколас Бердж: в Україні слабкий прогрес у сфері захисту прав інтелектуальної власності

Четвер, 2 лютого 2017, 11:54

Україна не демонструє значного покращення у сфері захисту прав інтелектуальної власності, при цьому державні органи подають поганий приклад у контексті дотримання законодавства у цій сфері.

Про це заявив керівник торгово-економічного відділу представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж в інтервʼю УНІАН.

"Україна і ЄС щороку зустрічаються й обговорюють питання інтелектуальної власності, але, як кажуть, віз і нині там. Прогрес відсутній", – відзначив представник ЄС, відповідаючи на питання щодо критики на адресу України з боку ЄС та США щодо використання державними органами влади нелегального програмного забезпечення.

"Важливий також й інший аспект – якщо влада не показує приклад у дотриманні законодавства з питань інтелектуальної власності, то чого чекати від решти громадян і приватних компаній?" – додав дипломат.

За словами Берджа, "в Україні виникають проблеми не тому, що відсутнє законодавство (у сфері захисту прав інтелектуальної власності. - Ред.), а тому, що воно погано виконується". 

Втім, на думку представника ЄС, українська влада розуміє серйозність проблем у цій сфері та "демонструє рішучість, щоб рухатись вперед".

"Однак залишається ще дуже багато завдань. Зокрема і ті, що стосуються покращення законодавства й особливо його виконання, адже в Україні дотримання законодавства з питань інтелектуальної власності знаходиться на досить низькому рівні", - наголосив Бердж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.