Берлін відмовився модернізувати турецькі танки через операцію Анкари у Сирії - ЗМІ

Четвер, 25 січня 2018, 14:45

Через військову операцію Туреччини проти курдів у Сирії німецький уряд вирішив почекати з модернізацією турецьких танків Leopard.

Про це повідомляє Spiegel.

За даними видання, канцлерка Ангела Меркель і глава МЗС Зігмар Габріель домовилися, що рішення щодо постачання озброєнь і бажаних Анкарою послуг відбуватиметься лише після формування нового німецького уряду.

"Федеральний уряд дуже занепокоєний військовим конфліктом у Сирії. Стосовно експорту озброєнь, то зрозуміло, що ми не маємо права і не будемо постачати в регіони, де зберігається напруженість", - заявив Габріель.

"Чинний уряд єдиний в думці, що ми повинні не передбачати підсумки тривалих коаліційних переговорів, а відкласти вирішення критичних питань до формування нового уряду", - додав він.

Німеччина постачає до Туреччини кілька видів озброєнь, в тому числі танки "Леопард". Раніше Анкара виявляла зацікавленість і в будівництві на турецькій території заводу з їх виробництва і модернізації.

Німеччина минулого року через арешти німецьких громадян вже вводила обмеження на поставки військової техніки до Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: