Прем’єр Польщі розповів CNN про "безпритульних з Донбасу", які втікають від війни

П'ятниця, 26 січня 2018, 10:52

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, перебуваючи в Давосі, розповів в ефірі американського телеканалу CNN про "багатьох безпритульних людей з України", до яких Польща ставиться "як до біженців".

Про це повідомляє "Польське радіо".

На запитання про те, чому Польща проти прийняття приблизно 6200 біженців у межах ініціативи розподілу квот серед країн-членів Євросоюзу, Моравецький відповів, що польська держава робить свій внесок у полегшення напруги на східному фланзі ЄС

"Тому що деякі люди, схоже, забувають, що на сході України війна, і що величезна кількість людей прибуває з регіону Донбасу до Польщі", – заявив Моравєцький. За його словами, це "безпритульні люди, до яких ми ставимося так, як до біженців".

Польський прем’єр також відзначив, що Варшава допомагає біженцям з Близького Сходу на місці. Говорячи про "дуже бідних людей у Сирії та Лівії", прем’єр підкреслив, що Польща збільшує свої зусилля, аби розв’язувати проблеми там, де вони виникають.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що у Польщі перебувають 1,5 млн українців, 5% з яких є вихідцями з охопленого війною Донбасу.

Раніше Моравецький повідомив президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру, що конфлікт на сході України призвів до того, що у Польщі опинилися багато українців, які тікають від війни

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що заяви польських політиків про масовий наплив біженців з України на територію їхньої держави є "повною нісенітницею".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.