Мадрид задоволений рішенням відкласти голосування за Пучдемона

Вівторок, 30 січня 2018, 13:48

Іспанський уряд задоволений рішенням спікера парламенту Каталонії відкласти голосування за призначення Карлеса Пучдемона на посади глави уряду автономії.

Про це повідомляє El Pais із посиланням на урядові джерела.

"Повага до закону та відстрочення пленарного засідання є обов'язковим наслідком дотримання верховенства права як з боку уряду, так і судів", - сказав один із урядовців.

Інший співрозмовник наголосив, що "завдяки діям уряду і рішенню Конституційного суду вдалося запобігти сьогоднішньому голосуванню, яке було б насмішкою над нашої демократією".

Він додав, що сепаратисти "повинні знати закон, і, як й інші громадяни, дотримуватися його".

Нагадаємо, спікер парламенту Каталонії Рожер Торрен прийняв рішення відкласти засідання, на якому депутати повинні були обговорювати кандидатуру Карлоса Пучдемона на пост глави Женералітату.

Своїм рішенням Торрен продемонстрував небажання йти всупереч рішенню Конституційного суду, як того вимагав сам Пучдемон, однак знайшов інший вихід. Він заявив, що іншого кандидата висувати не будуть.

Конституційний суд Іспанії минулого тижня постановив, що для обрання главою регіону Пучдемон повинен особисто бути присутнім в парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.