Польща виділить додаткові $10 млн для сирійських біженців у Лівані

Вівторок, 13 лютого 2018, 13:06

Польща виділить додатково 10 млн доларів на фінансування спільних польсько-ліванських проектів з надання допомоги сирійським біженцям, які проживають у таборах на території Лівану.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Лівану, інформує "Польське радіо".

Матеуш Моравецький заявив, що Польща не відмовляється від надання допомоги біженцям, однак Варшава послідовно виступає проти нав'язування країнам Європейського Союзу квот на біженців.

Польща вважає більш ефективним надання допомоги сирійським біженцям на території Сирії, а також в таборах, у яких вони тимчасово проживають, сказав Моравецький.

Нагадаємо, Єврокомісія вирішила направити до Суду ЄС скарги проти Чехії, Угорщини та Польщі за невиконання цими країнами юридичних зобов'язань щодо переміщення мігрантів.

Угорщина взагалі не бере участі в схемі переміщення з самого початку, Польща не переселила жодного мігранта з грудня 2015 року, Чехія не бере участі у схемі з серпня 2016 року і не брала на себе нових зобов'язань більше року.

Польща у відповідь на міграційну кризу в Європі висловила готовність виділити 50 млн доларів для Фонду допомоги африканським країнам.

Крім того, Польща вважає, що прийняла "багато біженців" з України, чим полегшила напруженість на східному фланзі блоку, однак в ЄС про це забувають або не помічають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.