У Туреччині шістьох журналістів засудили до довічного ув'язнення

П'ятниця, 16 лютого 2018, 16:11

Суд в Стамбулі у п'ятницю засудив шістьох журналістів до довічного ув’язнення за обвинуваченнями у причетності до спроби державного перевороту в 2016 році.

Про це повідомляє державне турецьке агентство Anadolu.

Усіх журналістів звинуватили також у тому, що вони належали до руху FETO проповідника Футеллаха Гюлена, який Анкара вважає терористичної організацією. Їх засудили "за спробу повалення конституційного ладу".

Серед засуджених - Мехмет Алтан, професор економіки та журналіст, а також його брат Ахмед, також журналіст. Їх звинуватили у передачі "закодованих повідомлень" на телевізійному ток-шоу за день до путчу. Серед засуджених також був відомий журналіст Назлі Ілічак.

Конституційний суд раніше виніс рішення про звільнення Мехмета Алтана, заявивши, що його затримання становило порушення його прав. Проте, Апеляційний суд відхилив це рішення і вирішив залишити у в'язниці на час судового розгляду.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що влада Туреччини звільнила німецько-турецького журналіста видання Die Welt Деніза Юселя, який рік перебував у в'язниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: