Корупційний скандал у Греції: єврокомісар Аврамопулос готовий співпрацювати зі слідством

Середа, 21 лютого 2018, 09:44

Єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос, який опинився в списку десяти грецьких політиків, що фігурують у корупційному розслідуванні стосовно швейцарської фармацевтичної компанії Novartis, заявив про готовність співпрацювати зі слідством.

Про це він заявив в ефірі грецького каналу Skai, повідомляє Ekathimerini.

"Справедливість скаже своє слово, коли ті покидьки, які влаштували цю змову, опиняться на лаві підсудних" - заявив Аврамопулос, який був міністром охорони здоров’я Греції з 2006 по 2009 рік.

Він заявив, що всі його активи і рахунки відкриті для слідчих, оскільки йому немає чого приховувати.

Крім цього, Аврамопулос висловив впевненість у тих людях, з якими разом працював.

Нагадаємо, швейцарську фармацевтичну компанію Novartis звинувачують у тому, щоб вона давала хабарі топ-політикам в обмін на встановлення фіксованих цін на її ліки. Прокурори вважають, що це могло коштувати державні мільярди євро під час фінансової кризи.

За інформацією грецьких ЗМІ, політикам було виплачено близько 50 мільйонів євро хабарів. Компанія Novartis пообіцяла вжити заходів, якщо в результаті розслідування буде виявлено неетичну поведінку її менеджерів.

Розслідування, об'єктом якого є кілька провідних опозиційних діячів, підвищує ставки у все більш напруженому протистоянні між урядом і провідними опозиційними партіями, яких звинувачують у використанні органів юстиції для досягнення політичних цілей.

Раніше повідомлялося, що єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос теж опинився в списку десяти грецьких політиків, які фігурують у корупційному розслідуванні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: