У Держдумі заплутались у рішенні ЄСПЛ і звинуватили суд у легалізації злочинів проти людяності

Вівторок, 27 лютого 2018, 17:08

Віце-спікер Держдуми РФ Ірина Ярова вважає "нав’язуванням легітимізації злочинів проти людяності" рішення Європейського суду з прав людини у справі українки, яка смажила яєчню на Вічному вогні.

Про це повідомляє РИА "Новости".

"Рішення ЄСПЛ - це спроби узаконити свободу на осквернення тих, хто ціною життя подарував Європі і всьому світу життя і свободу. Даний прецедент можна розцінювати як нав'язування легітимізації нових злочинів проти миру і людяності", - заявила Ярова.

Варто зазначити, що заява віце-спікера Держдуми свідчить, що вона не розібралася детально у рішенні ЄСПЛ, зосередившись лише на моменті з виплатою компенсації.

"Свобода в демократичному і правовому розумінні - це повага святинь і виконання законів", - заявила Ярова і звинуватила ЄСПЛ у нехтуванні нормами міжнародного права, в тому числі положеннями Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

"Згідно з Конвенцією здійснення права вільно висловлювати свою думку накладає обов'язки і відповідальність, які передбачені законом і є необхідними в демократичному суспільстві в інтересах захисту, в тому числі громадського порядку", - підкреслила депутат.

Нагадаємо, ЄСПЛ у своєму рішенні не заперечив рішення українських судів про визнання Анни Сінькової злочинницею за паплюження могили Невідомого солдата.

Суд відхилив скаргу Сінькової за ключовими пунктами. Зокрема, ЄСПЛ не побачив достатніх аргументів на користь того, що справа має ознаки політичного переслідування. Окремо зауважується, що засудження за наругу над похованням не можна вважати обмеженням свободи слова.

Водночас той факт, що її тримали в СІЗО майже місяць після того, як термін арешту сплив, став достатнім приводом, щоби стверджувати про порушення Україною Європейської конвенції з прав людини. Через цей епізод Україна зобов’язана виплатити Сіньковій компенсацію у сумі 4000 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: