В МЗС нагадали про потребу скасування роумінгу між ЄС та Україною

Середа, 14 березня 2018, 11:44

Заступник глави МЗС України Василь Боднар заявив, що одним зі шляхів розвитку "Східного партнерства" має стати скасування роумінгу між ЄС та країнами партнерства.

Про це заступник глави МЗС України заявив під час XI Форуму Європа-Україна у місті Жешув (Польща), повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми вже досягли багатьох успіхів у рамках "Східного партнерства". Тому, на нашу думку, подальший розвиток цього проекту має базуватися на проектах, що безпосередньо впливають на життя наших громадян. Зокрема, це може бути скасування роумінгу між ЄС та країнами СхП, а також збільшення освітніх програм для молоді", - вважає дипломат.

Разом із тим Боднар нагадує, що для України, Грузії та Молдови – країн, які вже підписали Угоду про асоціацію із ЄС, - "Східне партнерство" не має стати завершенням їхнiх прагнень. 

"Ми потребуємо подальших перспектив нашої євроінтеграції, саме тому ми й говоримо про необхідність "Східного партнерства плюс", - зазначив він.

Зазначимо, що ініціатива "Східне партнерство" передбачає участь 6 країн Східної Європи — України, Молдови, Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану.

Нагадаємо, минулого року в ЄС заявили, що працюють над можливим скасуванням плати за роумінг між Україною та ЄС, однак наразі передчасно говорити про часові рамки, коли це рішення може втілитись у життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.