Австрія депортувала афганських сестер, які програли справу у Суді ЄС

Середа, 14 березня 2018, 12:13

Двох сестер з Афганістану, які програли у Суді ЄС справу про право на притулок, депортували з Австрії.

Про це повідомляє ВВС.

Хаджія і Зайнаб Джафарі та їхнi троє маленьких дітей прибули до Австрії в 2016 році, але не отримали притулку.

Влада вирішила, що їх мають депортувати назад до Хорватії, тому що саме через цю країну вони потрапили до ЄС. Сестри оскаржили це рішення Суді ЄС, але він виніс рішення на користь австрійської влади.

За так званою Дублінською угодою біженці, як правило, повинні просити про притулок в першій державі ЄС, в яку вони потрапляють.

У липні минулого року, після слухання справи сестер Джафарі, суд постановив, що норми Дублінської угоди застосовується навіть у виняткових обставинах.

Це рішення ставить під сумнів майбутнє кількох сотень людей, які прибули до Австрії під час міграційного кризи 2015-2016 років.

Активісти, які допомагають біженцям, повідомили, що сестер Джафарі депортували у вівторок до табору в столиці Хорватії, Загребі.

Благодійні організації та агенції допомоги протестували проти цього рішення, говорячи, що сестри добре інтегрувалися в австрійську громаду.

"Троє дітей були добре інтегровані з моменту, коли вони пішли до школи..Справа сестер Джафарі та їхніх дітей була б ідеальною справою для духу європейської солідарності, але, на жаль, не для австрійської влади", - заявили у благодійній організації Diakonie Austria.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.