Словаччина видасть Італії героя статті вбитого журналіста

Четвер, 15 березня 2018, 14:31

Словаччина видасть Італії італійського підприємця Антоніно Вадалу, який фігурував в розслідуванні вбитого журналіста Яна Куцяка.

Як повідомляє Pluska, таке рішення схвалив у четвер суд у словацькому місті Кошице.

Поліція затримала Вадалу у вівторок після видачі італійським судом ордеру на його арешт. Суд у Кошице вирішив помістити італійця у попереднє ув’язнення.

В Італії Вадалу підозрюють у торгівлі наркотиками. Італієць є фігурантом розслідування убитого словацького журналіста Яна Куцяка.

Куцяк розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета", із яким, вважається, пов’язаний Антоніно Вадала.

Нагадаємо, на вихідних десятки тисяч словаків вийшли на вулиці міст країни і за кордоном через вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Протестувальники прийшли також під будівлі парламенту і уряду і вимагали відставки прем’єра Роберта Фіцо.

На тлі зростання протестів проти уряду Фіцо після вбивства журналіста президент Словаччини закликав до змін в уряді або позачергових виборів, щоб вирішити "серйозну політичну кризу".

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що готовий піти у відставку через політичну кризу, яка виникла після вбивства журналіста Яна Куцяка та його нареченої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.