Трамп не сумнівається, що за отруєнням Скрипаля стоять росіяни

Четвер, 15 березня 2018, 17:52

Президент США Дональд Трамп заявив у четвер, що росіяни, як безсумнівно виглядає, відповідальні за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це він сказав у Білому домі під час зустрічі з ірландським прем’єром у четвер, повідомляє The Hill.

"Я розмовляв з прем'єр-міністром (Великої Британії – Ред.) і ми перебуваємо в глибоких дискусіях - дуже сумна ситуація. Безсумнівно виглядає, що за цим стоять росіяни" - сказав Дональд Трамп журналістам.

"Це щось, чого ніколи не мало трапитися, і ми ставимося до цього дуже серйозно", - додав він.

Коментар Трампа пролунав після оприлюднення спільної заяви лідерів США, Франції, Великої Британії та Німеччини, у якій вони звинуватили Росію в отруєнні екс-шпигуна та його доньки.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Речовина "Новічок", якою отруїли Сергія Скрипаля та його доньку, була розроблена та виготовлена у російському місті Шихани (Саратівська область), де знаходиться військова науково-дослідна установа РФ.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки була використана одна з найбільш токсичних речовин у світі.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.