Джонсон назвав безглуздям висилку британських дипломатів з РФ

Неділя, 18 березня 2018, 13:41

Ухвалені Москвою заходи на адресу Лондона глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон вважає безглуздими і шкідливими тільки для самих росіян.

Про це йдеться у його статті для видання The Sun.

"Вчора Кремль заявив, що закриє Британську Раду і наше консульство в Санкт-Петербурзі. Ці безглузді заходи лише завдадуть шкоди простим росіянам, позбавлять їх можливості вивчати англійську мову і подавати на британські візи", – написав Джонсон.

Він підкреслив, що президент Франції Емманель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент США Дональд Трамп засудили отруєння у Солсбері і назвали російську державу винною.

Джонсон також заявив, що Росія залишилася на самоті й ізольованою: "Цей факт демонструє найяскравішу різницю між Британією та Путіним: у нас є друзі по всьому світу, а у нього немає".

Нагадаємо, 17 березня Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві, а також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Британії в Санкт-Петербурзі. Окрім того в МЗС РФ повідомили про закриття Британської Ради в Росії.

Як відомо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.