Порошенко про поставки Javelin: фронт міжнародної оборонної підтримки України відкрито

П'ятниця, 2 березня 2018, 10:45

Президент Петро Порошенко вважає, що схвалення Держдепом США продажу Україні ракет і командно-пускових установок Javelin відкриває фронт міжнародної оборонної підтримки України.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

"Згідно з моїми домовленостями з американським керівництвом та завдяки двопартійній підтримці Конгресу це стає реальністю. Фронт міжнародної оборонної підтримки України відкрито!" - написав президент.

За його словами, ця зброя в руках українських військових стане додатковим стримуючим аргументом проти російської агресії на Донбасі.

"Вдячний президенту Дональду Трампу та всій команді підтримки України за важливе історичне рішення. Лише єдністю і солідарністю можна зупинити російського агресора та вберегти Вільний Світ від його маніакальних амбіцій!" - зазначив президент.

Як повідомлялося, Державний департамент США схвалив продаж Україні ракет і командно-пускових установок Javelin на суму у $47 млн.

Нагадаємо, у грудні у Державному департаменті США повідомили, що Сполучені Штати нададуть Україні "посилені оборонні можливості".

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю "Європейській правді" у лютому заявив, що Javelin будуть частиною допомоги США Україні, але "йдеться про значно більше".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.