Глава МЗС Британії: Позиція Росії у справі Скрипаля стає все більш дивною

Вівторок, 20 березня 2018, 17:27

Глава МЗС Британії Борис Джонсон заявив, що позиції Росії у справі отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" екс-шпигуна Сергія Скрипаля "стає все більш дивною".

Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Знаєте, я повинен сказати, що вважаю російську позицію щодо цього "Новічка" все більш дивною. Спочатку вони нам кажуть, що ніколи не виробляли "Новічка". Це сказав російський посол в ЄС. Потім вони кажуть, що виробляли його, але всі запаси були знищені. Далі вони кажуть: так, всі запаси знищені, за винятком деякої кількості, яка могла потрапити в такі країни, як Швеція, Чехія, Словаччина, США, і, може бути, що до Великої Британії.

Я думаю, їм треба визначитися з цим. Звичайно, якщо путінський режим зможе внести ясність або пояснити, що сталося, то ми всі в увазі та чекаємо, щоб послухати, що нам скажуть", - заявив Джонсон.

Раніше у британському уряді заявили, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", яку в минулому розробляла Росія. Глава МЗС Британії Борис Джонсон повідомив про наявність доказів, які свідчать про розробку та накопичення "Новічка" Росією.

19 березня до Британії прибули експерти ОЗХЗ, щоб провести незалежний аналіз речовини, якою отруїли Скрипаля та його доньку.

Росія заперечує звинувачення у створення "Новічка" і причетності до отруєння Скрипаля. Більше того, Москва натякає на британське походження отруйної речовини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.