Грецький міністр вперше за 12 років прилетить до Македонії

Четвер, 22 березня 2018, 16:29

Глава МЗС Греції стане першим чиновником країни, який за 12 років прибуде в Скоп'є на літаку.

Про це повідомляє The Associated Press.

Нікос Котзіас прилетить до столиці Македонії ввечері у четвер, 22 березня.

Повідомляється, що він прибуде в Скоп'є для участі у переговорах щодо вирішення багаторічної суперечки щодо назви колишньої югославської республіки.

Як відомо, прямі рейси між двома столицями були призупинені після того, як Скоп'є назвало аеропорт на честь древнього воїна-царя Александра Великого, проти чого виступала Греція.

Як повідомлялося, влада Македонії почала замінювати дорожні знаки на головній автомагістралі країни, названій попередньою владою на честь Александра Македонського.

Нещодавно уряд Македонії також вирішив перейменувати головний аеропорт країни, який був названий на честь Александра Македонського. Тепер він називатиметься "Міжнародний аеропорт Скоп'є".

Як відомо, Греція вважає, що Македонія "вкрала" назву в однієї з північних грецьких провінцій, і через це блокує діалог щодо вступу країни до НАТО і ЄС.

Суперечка триває з 1991 року - часу здобуття незалежності Македонією, яка до того носила назву Соціалістична республіка Македонія, що не викликало спротиву з боку Греції. Після 1991 року Греція вважає, що назва держави є узурпацією назви її історичної провінції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.