Могеріні провела консультації з відкликаним послом ЄС щодо отруєння Скрипаля

Понеділок, 26 березня 2018, 14:01

Високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні провела консультації з послом в Москві Маркусом Едерером щодо отруєння Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері.

Про це повідомила речниця Єврокомісії Майя Косьянчич на прес-конференції у Брюсселі.

"Федеріка Могеріні вчора провела консультації з паном Едерером, і він продовжить інституційні консультації в найближчі дні, тоді ми зможемо надати більш точну інформацію", - сказала вона.

Косьянчич нагадала, що минулого тижня лідери ЄС на саміті обговорювали можливі подальші кроки щодо Росії на національному рівні, але це вирішуватиме кожна країна окремо.

Вона також не стала прогнозувати, скільки часу посол ЄС пробуде у Брюсселі.

"На цьому етапі я не можу прогнозувати, скільки часу триватимуть консультації. Вони триватимуть стільки часу, скільки буде необхідно", - сказала Косьянчич.

Косьянчич також підкреслила, що відкликання посла ЄС – це не символічний жест, а виключне рішення, яке було прийняте на високому рівні.

Як відомо, 23 березня на саміті в Брюсселі лідери ЄС погодилися з позицією Великої Британії, що "дуже ймовірно" Росія несе відповідальність за атаку в Солсбері.

Сьогодні стало відомо, що Польща, Латвія, Литва та Естонія викликали російських послів у своїх країнах. Не виключено, що їм повідомлять про видворення російських дипломатів до Москви.

Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лондон звинувачує Москву у причетності до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: