ЄС згодний з оцінками Британії про відповідальність РФ за отруєння в Солсбері

П'ятниця, 23 березня 2018, 14:36

Лідери країн Європейського союзу погоджуються з оцінками Великої Британії в тому, що за отруєння Солсбері, ймовірно, відповідальна Російська Федерація.

Про це йдеться у висновках Європейської ради за підсумками саміту лідерів ЄС у Брюсселі.

"Європейська рада найжорстокіше засуджує недавню атаку в Солсбері, висловлює глибоке співчуття всім, чиє життя опинилося під загрозою, і підтримує поточне розслідування. Вона погоджується з оцінкою уряду Сполученого Королівства, що дуже імовірно, що Російська Федерація є відповідальною, і що немає правдоподібного альтернативного пояснення", - йдеться у висновках.

У документі наголошується, що використання хімічної зброї, включаючи використання будь-яких токсичних хімічних речовин як зброї за будь-яких обставин, є абсолютно неприйнятним, має бути систематично та суворо засуджено та представляє загрозу безпеці для всіх європейських країн.

"Держави-члени координуватимуть дії, які слід зробити, з урахуванням відповідей, наданих російською владою. Європейський Союз буде і надалі уважно зосереджений на цьому питанні та його наслідках. На цьому тлі Європейський Союз має посилити свою стійкість до хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних ризиків, у тому числі через тіснішу співпрацю між Європейським Союзом та її державами-членами, а також НАТО", - зазначається у висновках.

Нагадаємо, Євросоюз відкликав свого посла в Москві Маркуса Едерера "для консультацій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.