Парламент Словаччини затвердив склад нового уряду

Вівторок, 27 березня 2018, 08:29

Словацький парламент затвердив склад нового уряду, призначеного прем'єр-міністром Пітером Пеллегріні, чий попередник пішов у відставку після вбивства журналіста Яна Куцяка.

Про це повідомляє AFP.

Під час голосування 81 депутат у 150-місному парламенті проголосував за новий кабінет.

У порівнянні з попереднім кабінетом в уряді Пеллегріні змінилися міністр культури, голова Департаменту юстиції та міністр охорони здоров’я.

Більшість міністрів залишаються з попередньої адміністрації Роберта Фіцо, який залишається головою правлячої партії Smer. Заступники голови партії - Пеллегріні та колишній міністр внутрішніх справ Роберт Калінак.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо подав у відставку після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача та загрозу нових виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: