Прихильники незалежності Каталонії блокують ключові дороги регіону

фото, відео
Вівторок, 27 березня 2018, 11:14

Сьогодні вранці в Каталонії сотні учасників акції протесту проти затримання екс-глави уряду Карлеса Пучдемона заблокували ключові автомагістралі автономії.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Близько 6 ранку заблокований рух в обох напрямках на автомагістралі, яка проходить через Барселону та Жирону в напрямку міста Фігерас, поблизу кордону з Францією. Це найбільш завантажена дорога в околицях Барселони.

Крім того, вранці були заблоковані інші важливі дороги столиці Каталонії, такі як проспект Діагональ та Меридіана-де-Барселона.

Учасники блокади вимагають звільнення каталонських політиків, які підтримували незалежність Каталонії і перебувають у в'язницях за звинуваченням в організації заколоту.

Також було встановлено невелику барикаду з шинами, на якій повісили плакати "Каталонська республіка зараз" та "Свободу політв'язням".

Нагадаємо, німецький суд залишив під вартою колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона до винесення рішення щодо його екстрадиції.

Минулого тижня суддя Верховного суду Іспанії оголосив рішення про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків, яким висунули звинувачення у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: