МВС Британії перевіряє понад 700 віз, виданих багатим росіянам

Середа, 28 березня 2018, 11:26

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії перевіряє візи всіх заможних росіян, видані за програмою залучення інвесторів.

Про це заявила британський прем’єр Тереза Мей, повідомляє The Times.

За словами Мей, в рамках програми 706 заможних росіян отримали британські візи у період з 2008 по 2015 роки. Раніше заявники на візи для інвесторів повинні були мати мінімум 1 мільйон фунтів стерлінгів для інвестування в економіку Британії, після 2014 року ця цифра була збільшена до 2 мільйонів.

Мей зазначила, що МВС вивчає, чи правильно використовувалась процедура отримання подібних віз, яка відкрита для громадян всіх країн, і чи існують у ній лазівки, які дозволяють в'їжджати до Британії іноземцям, "які не можуть потрапити до країни іншим чином".

Раніше глава парламентського комітету з питань внутрішніх справ закликав прем'єр-міністра Британії розпочати вивчення 706 віз, виданих росіянам, для того, щоб визначати джерело походження їхніх грошей.

Як повідомлялося, вже 27 країн світу оголосили про видворення загалом 144 співробітників російських дипмісій у відповідь на хімічну атаку в Солсбері у Великій Британії.

Детальніше читайте у статті на сайті ЄвроПравди: "Дипломати нон грата: як країни-друзі Британії відповіли на російську хімічну атаку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: