Україна визначила короткостроковий пріоритет у відносинах з НАТО

Четвер, 29 березня 2018, 10:07

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України заявила, що короткостроковим пріоритетом для Києва у відносинах з Північноатлантичним альянсом є проведення комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів під час липневого саміту.

Про це вона заявила під час зустрічі із заступницею генерального секретаря НАТО Роуз Гьоттемюллер у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, повідомляється на Урядовому порталі.

"Таким пріоритетом для України є проведення комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів під час саміту НАТО, що відбудеться у липні", - заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що Україна сподівається на подальшу рішучу підтримку союзників та розраховує на посилену військову співпрацю через запрошення приєднатися до Програми розширених можливостей.

 "Я хотіла б чітко заявити: вступ до НАТО є нашою стратегічною метою. Україна зацікавлена повною мірою використовувати всі існуючі практичні інструменти та можливості для наближення до Альянсу та підготовки до можливого членства", - сказала вона.

Віце-прем’єр-міністр додала, що нещодавнє рішення українського парламенту визначити членство в НАТО стратегічним пріоритетом України створює всі підстави для країн-союзників розглядати Україну як країну, яка прагне вступити до Альянсу.

Нагадаємо, 28 березня президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.