Польща посилила перевірки на кордоні, шукають м'ясо та ковбаси

Четвер, 29 березня 2018, 17:13

У зв’язку з вірусом африканської чуми свиней (АЧС) польські митники проводять посилений контроль у пунктах пропуску на східному кордоні.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Одним із чинників, що переносять хворобу, можуть бути продукти харчування, які з собою везуть подорожувальники зі Сходу.

"Посилений контроль необхідний особливо нині, коли збільшується число осіб, котрі перетинають східний кордон Польщі. Це пов’язано з передсвятковим періодом", - сказав Пьотр Поґожельський з митного відділу Державної податкової адміністрації.

"Впродовж цілого минулого року ми затримали майже 200 тонн незаконних продуктів тваринного походження. Їх вилучають та знищують неподалік пункту пропуску. Найчастіше цю процедуру ми проводимо у прикордонних пунктах пропуску з Україною, Білоруссю, а також з Калінінградською областю", - зазначив Поґожельський.

За словами Головної ветеринарної інспекції, харчі, що незаконно ввозять до Польща з-за меж ЄС, можуть впливати на розвиток віруса АЧС в околицях Варшави. Останній випадок хвороби підтверджено там тиждень тому.

Польська влада має намір у вересні почати зводити огорожу на кордоні з Україною та Білоруссю, щоб зупинити міграцію кабанів, які поширюють вірус африканської чуми свиней.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: