В Ірландії і Британії найсильніші снігопади за останні 30 років

фото, відео
Субота, 3 березня 2018, 12:09

Снігові бурі накрили більшу частину Ірландії, а влада Великої Британії змушена була звернутися до військових для боротьби з наслідками найгіршої стихії за останні майже 30 років.

Про це повідомляє Reuters.

Після холодного циклону з Сибіру, ​​названого "Звіром зі Сходу", на південь Британії і Ірландії обрушився шторм "Емма".

 

У результаті сильних опадів по всій Ірландії і Шотландії за ніч випало до 90 сантиметрів снігу. Шторм паралізував всю транспортну мережу Ірландії, закривши аеропорти і заблокувавши дороги.

 

На піку шторму більше 100 000 будинків і підприємств залишилися без енергопостачання. У п'ятницю ірландська фондова біржа була закрита, як і всі школи і більшість державних установ.

 

У Дубліні, де востаннє великий снігопад був у 2010 році, практично паралізовано рух транспорту. Аеропорт міста, який є базою найбільшого лоукостера Ryanair, вчора не працював, але в суботу вранці відновив польоти.

У Британії десятки пасажирів застрягли в поїздах через складні погодні умови. Уряд звернувся до армії, щоб допомогти витягнути зі сніжного полону сотні водіїв, що застрягли на дорогах. Військові також допомагають доставляти на виклики лікарів.

Нагадаємо, більша часина Європи майже тиждень потерпає від снігопадів та морозів. В результаті негоди загинули вже понад 60 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.