Висилка 13 дипломатів з РФ не вплине на українські консульства – МЗС

П'ятниця, 30 березня 2018, 18:55

Рішення Російської Федерації про висилку 13 українських дипломатів не зашкодить здатності України захищати українських громадян за кордоном.

Про це заявила речниця МЗС Мар’яна Беца в коментарі "Європейській правді".

"У нас достатня кількість консульських співробітників. Тому, на щастя, можна стверджувати, що рішення про висилку дипломатів суттєво не вплине на нашу здатність захищати інтереси громадян України як в Москві, так і в консульських округах", - заявила вона.

Беца підкреслила, що Росія висунула до дипломатів вимогу виїхати за межі країни протягом 48 годин, що є доволі нетиповим і для дипломатичної практики в цілому, і для нинішньої хвилі висилання дипломатів.

Варто зауважити, що для дипломатів інших країн РФ встановила термін виїзду від 6 днів до двох тижнів.

Речниця МЗС водночас не стала називати кількість українських дипломатів, які працюють у дипмісіях в РФ. Офіційний сайт МЗС містить прізвища 29 дипломатів у місіях в РФ: 4 у посольстві, 7 у генконсульстві в Санкт-Петербурзі, 14 в Ростові-на-Дону, по 1 в Новосибірську та Єкатеринбурзі. Однак кілька джерел у МЗС підтвердили "Європейській правді", що реальна кількість – значно вища. "Ми не публікуємо дані про всіх співробітників, в тому числі з міркувань безпеки", пояснив один зі співрозмовників.

Нагадаємо, Росія висилає 13 українських дипломатів у відповідь на оголошення Києвом персонами нон грата 13 російських дипломатів у зв’язку з отруєнням Сергія Скрипаля в Британії.

Глава МЗС України Павло Клімкін назвав нонсеном висилку Росієюукраїнських дипломатів у відповідь на оголошення Києвом персонами нон грата 13 російських дипломатів.

Наразі, у відповідь на висилку російських дипломатів у зв’язку з отруєнням Скрипаля, Росія оголосила персонами нон-грата дипломатів з 23 країн світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: