У Польщі подали першу скаргу за порушення закону про Інститут нацпам'яті

Неділя, 4 березня 2018, 11:57

Аргентинське видання Pagina 12 стало першим, яке звинуватили у порушенні скандального польського закону про Інститут нацпам'яті.

Про це повідомляє AFP.

За даними агентства, у п'ятницю, 2 березня, громадська організація "Польська ліга проти наклепу" (RDI), близька до консервативного уряду Польщі, подала скаргу на аргентинське видання за порушення закону про Інститут нацпам'яті, який набув чинності 1 березня.

Громадська організація заявила, що видання Pagina 12 у своїй статті використало фотографії антикомуністичних польських бійців опору після Другої Світової війни у статті про погром в Єдвабне - йдеться про масове вбивство євреїв поляками під час нацистської окупації у 1941 році.

RDI звинуватила газету та журналіста Федеріко Павловського у "діях, спрямованих на шкоду польському народу та хорошій репутації польських солдатів".

Як відомо, Польща під час нацистської окупації в часи Другої світової війни, втратила шість мільйонів своїх громадян, у тому числі три мільйони євреїв.

Нагадаємо, польський закон про Інститут національної пам’яті, що передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту, набрав чинності 1 березня.

Ізраїль виступає категорично проти нових поправок до закону про Інститут національної пам’яті. США засудили рішення президента Польщі підписати скандальний закон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.