Клімкін: Москва і далі намагатиметься дестабілізувати ситуацію в Закарпатті

Понеділок, 5 березня 2018, 17:47

Міністр закордонних справ Павло Клімкін впевнений у подальших спробах Росії дестабілізувати ситуацію у Закарпатті, і наголошує, що Україна готова цьому протидіяти.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з главою МЗС Фінляндії Тімо Сойні, передає Інтерфакс-Україна.

"Саме Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Закарпатті, де у нас угорська громада... Упевнений, що Москва і надалі намагатиметься дестабілізувати ситуацію там. Ми послідовно цьому протидіятимемо ... Ми не дамо загрожувати угорцям, саме нашим угорцям - українцям угорського походження", - сказав міністр.

За його словами, МЗС підтримує постійний діалог зі Службою безпеки України та Міністерством внутрішніх справ для протидії спробам дестабілізації Закарпаття.

"Усі ті, хто намагаються говорити про антиугорські настрої або антиугорські кампанії, мають звертатися безпосередньо до Москви, до Кремля і до центрального офісу ФСБ", - додав Клімкін.

Нагадаємо, в Ужгороді 27 лютого у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу та підірвала його.

Це вже друга спроба нападу на офіс КМКС в Ужгороді за останній час. 4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.