ЧС-2018 в Росії: Німеччина попередила про теракти і насильство російських фанатів

Вівторок, 6 березня 2018, 12:59

Німеччина попереджає про можливі теракти "Ісламської держави" та небезпечну поведінку російських фанатів під час Чемпіонату світу з футболу, який цього року відбудеться в Росії.

Про це повідомило німецьке видання Bild, інформує Deutsche Welle.

Німецьке Федеральне управління кримінальної поліції оцінило як високий ризик ісламістських терористичних атак та насильства футбольних фанатів під час чемпіонату. Про це свідчить внутрішній звіт відомства.

Під пильну увагу поліції питання безпеки під час змагань поставили насильницькі сутички між російськими "хуліганами" і іспанською поліцією під час недавнього матчу "Атлетика" з Більбао та московського "Спартака".

Ризик терактів вважається високим через велику кількість російських членів "Ісламської держави", які воювали в Сирії та Іраку, і прагнуть помститися за напади російського уряду на позиції ІДІЛ в Сирії.

З жовтня 2017 року ІДІЛ все частіше згадує про Чемпіонат світу в своїх повідомленнях. Джихадисти оприлюднюють фото футбольних суперзірок Неймара, Ліонеля Мессі і Кріштіану Роналдо як можливих об’єктів для страти.

У звіті відзначається, що серед російських футбольних фанатів простежується схильність до насильства та расизму. Як приклад поліція наводить оголошений деякими фанатами на початку 2017 року "фестиваль насильства".

Існує також високий ризик приїзду німецьких "хуліганів" в Росію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.