Глава МЗС Британії заявив про можливий бойкот ЧС-2018 в Росії

Вівторок, 6 березня 2018, 16:25

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив, що збірна Англії може не взяти участі у Чемпіонаті світу з футболу в Росії, якщо з’ясується, що за отруєнням російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль.

Про це він заявив депутатам британського парламенту у вівторок, повідомляє Business Insider.

Міністр закордонних справ заявив, що йому "важко уявити", як Британія братиме участь у турнірі, якщо путінська Росія виявиться винною в отруєнні Скрипаля.

"Якщо виявиться, як багато членів (парламенту – Ред.) підозрюють, що вони ... Я думаю, нам доведеться серйозно обговорити наші взаємини з Росією", - сказав міністр.

"І для себе, я думаю, буде дуже важко зрозуміти, як ... думаючи про майбутній Чемпіонат світу в липні цього літа ... Я думаю, що було б важко уявити, що Британія буде представлена на цій події звичайним способом", - заявив Джонсон, додавши, що це питання потрібно "обов'язково розглянути".

Крім того, Джонсон попередив РФ про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничою хворобою колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Москва.

Нагадаємо, колишній російський шпигун Сергій Скрипаль знаходиться у критичному стані після ймовірного отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав в останні роки.

В Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що таємнича хвороба колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля містить всі ознаки російської причетності.

Фінальний етап Чемпіонату світу з футболу пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.