Порошенко 10 квітня поїде в Берлін говорити про миротворців на Донбасі

Неділя, 1 квітня 2018, 12:55

Президент України Петро Порошенко 10 квітня здійснить офіційний візит до Німеччини.

Про це він заявив сьогодні в Маріуполі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я 10 квітня поїду в Берлін, будемо говорити (з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, - ред.) про миротворців", - сказав Порошенко.

"Чому це так важливо? Тому що коли миротворці будуть всюди, від Новоазовська до Станиці Луганської, будуть в Донецьку, будуть в Луганську, там не буде місця російській армії, вона піде", - додав президент.

Він висловив упевненість, що РФ під тиском світової громадськості врешті-решт погодиться на введення миротворців ООН на всю окуповану територію Донецької та Луганської областей.

"Дотиснути Росію: зараз вона знаходиться в тотальній, повній ізоляції, ніхто її не підтримує тільки тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Україна і її західні союзники пропонують повномасштабну місію ООН, що перебуватиме на всій окупованій території Донбасу, включно з кордоном із Росією, і гарантуватиме безпеку загалом, а не лише для спостерігачів ОБСЄ, а також візьме під контроль склади озброєння російських гібридних сил на окупованій території, контролюватиме роззброєння незаконних збройних формувань тощо.

Під час консультацій в ООН Росія відкинула практично всі важливі положення, які дозволяють створити ефективну місію. Росія заявляє, що дійти до компромісу в питані розміщення миротворців на Донбасі можна лише через діалог з представниками невизнаних республік Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.