Депутат: Франція не може заборонити політикам візити до окупованого Криму

Вівторок, 10 квітня 2018, 15:47

Голова групи дружби з Україною в Національній асамблеї (нижній палаті парламенту Франції) Валерія Фор-Мунтян не підтримує візити французьких політиків до окупованого Криму, однак наголошує, що Франція не може заборонити такі візити.

Про це вона сказала в інтерв’ю "Європейській правді".

"В умовах демократії в принципі важко заборонити будь-кому вільне пересування", - зазначила депутатка.

При цьому вона висловила розуміння тому, як це обурює Україну. Фор-Мунтян розповіла, що співголови української групи дружби з Францією передали їй лист, в якому просять розглянути цю ситуацію.

"Я обов'язково передам цей документ голові Національної асамблеї і президенту Макрону, щоб вони знали, до якої міри держава і депутати України незадоволені тим, що відбувається", - сказала вона.

"Я особисто, звісно ж, не згодна з такими поїздками, і вони суперечать лінії нашого президента: ми не визнаємо анексію Криму, ми не визнаємо так звані "народні республіки" на українському Донбасі. Це – окуповані території. Але ми не можемо заборонити громадянам Франції, а тим більше депутатам в'їжджати на будь-яку територію в статусі приватних осіб", - наголосила депутатка.

Детальніше читайте в інтерв'ю на сайті ЄвроПравди: "Франція нічого не винна Україні, ми допомагаємо з власної волі": інтерв'ю депутатки з українським корінням".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: