МЗС: причетні до хімічної атаки в Сирії мають бути притягнуті до відповідальності

Вівторок, 10 квітня 2018, 21:16

МЗС України виступає за притягнення до відповідальності причетних до хімічної атаки у сирійському місті Дума.

Про це йдеться у заяві  МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з ймовірним застосуванням 7 квітня в сирійському місті Дума хімічної зброї, жертвами якого стали десятки мирних жителів", - йдеться у заяві.

У відомстві наголосили, що "Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності".

"Останні події в Думі та Солсбері підтверджують важливість вжиття невідкладних кроків для унеможливлення застосування хімічної зброї в майбутньому", - заявили в МЗС.

"У цьому зв’язку вкотре наголошуємо на відповідальності Росії, яка перетворила Європу та Близький Схід на полігон випробування своєї зброї", - зазначається у заяві.

Підкреслюється, що Україна очікує на результати розслідування, яке має бути проведено Місією Організації із заборони хімічної зброї зі встановлення фактів, і акцентує на необхідності притягнути до відповідальності не тільки виконавців цього жахливого злочину, але й їхніх міжнародних спонсорів.

У ніч на неділю з'явилися повідомлення про хімічну атаку на Східну Гуту у Сирії, під час якої було використано токсичний газ: внаслідок атаки загинули десятки людей, за деякими даними – до 150 осіб.

Президент США Дональд Трамп назвав президента Сирії Башара Асада твариною після хімічної атаки в Сирії та заявив, що Росія та Іран мають заплатити велику ціну за його підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.