РФ розраховує отримати координати цілей можливих ударів США в Сирії – ЗМІ

Четвер, 12 квітня 2018, 09:32

Росія розраховує отримати від США координати цілей можливих ударів в Сирії, аби уникнути втрат.

Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на джерела у російських військових структурах.

Офіцери Міністерства оборони РФ перебувають на десятках об'єктів сирійської інфраструктури, тому Москва намагається убезпечити їх можливої загрози, йдеться у матеріалі.

Крім того, військові РФ постійно моніторять середземноморський регіон за допомогою засобів об'єктивного контролю, зазначають співрозмовники. Росія задіяла наземні транспортні засоби, а також літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50, які стежать за американським есмінцем "Дональд Кук".

Системи С-400 "Тріумф" і "Панцир-С1" приведені в бойову готовність і забезпечують прикриття з повітря авіабази "Хмеймім", а також пункту ВМФ в Тартусі, кажуть джерела. У Середземне море нині входять 15 бойових кораблів і суден забезпечення Чорноморського флоту, зокрема фрегат "Адмірал Григорович" і "Адмірал Ессен", на борту яких розташовані крилаті ракети "Калібр-НК", а також дизель-електричні підводні човни "Варшав'янка" і атомні субмарини "Щука-Б", носії ракет "Калібр-ПЛ".

Також, за даними джерел, РФ перекинула в Сирію літаки Іл-38Н, обладнані для виявлення підводних човнів.

7 квітня неурядові волонтерські організації повідомили про хімічну атаку в Думі, в результаті якої загинули від 40 до 70 осіб. Сирійські і російські військові назвали ці повідомлення брехнею.

Країни Заходу поклали відповідальність за передбачувану атаку на війська Башара Асада. Президент США Дональд Трамп закликав Росію приготуватися до ракетних ударів у Сирії, заявивши, що "на підході гарні, нові і "розумні" ракети.

У відповідь речниця МЗС РФ Марія Захарова порадила США атакувати терористів, а не "законний сирійський уряд, який бореться з міжнародним тероризмом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: