Кремль занепокоєний можливим ударом США в Сирії

Середа, 11 квітня 2018, 12:57

Москва сподівається, що на тлі повідомлень про можливі удари в Сирії з боку західної коаліції всі сторони конфлікту будуть уникати дестабілізуючих дій.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає "РИА Новости".

"Я не хотів би вступати якимось чином в дискусію з таких питань, що буде, якщо буде завдано такого удару. Як і раніше хочеться сподіватися на те, що всі сторони будуть уникати якихось кроків, які ніким в реальності не спровоковані, які можуть істотно дестабілізувати і без того крихку ситуацію в регіоні", - сказав Пєсков.

За його словами, Кремль виступає за розслідування ймовірного застосування хімічної зброї в Сирії, яке спровокувало різку реакцію на Заході.

"У Кремлі всі є прихильниками того, щоб дійсно відбулося об'єктивне розслідування цієї ситуації, з тим щоб з'явилися якісь дані, які заслуговують довіри, і ми не ґрунтувалися в судженнях на чутках і порожніх якихось повідомленнях у засобах масової інформації. Це надто відповідальна матерія, щоб робити такі ні на чому не ґрунтовані висновки", - сказав він.

Західні союзники обговорюють можливі військові дії, спрямовані проти президента Сирії Башара Асада. Його режим підозрюють у хімічній атаці цими вихідними на місто Думу у Східній Гуті, де перебувають сили сирійських повстанців.

Президент США Дональд Трамп у вівторок скасував плановану поїздку до Латинської Америки, щоб зосередити увагу на реакції на сирійський інцидент. У понеділок президент США попередив про швидку реакцію, коли відповідальність за напад у Сирії буде встановлена. Росія пригрозила, що кожна ракета США, випущена по Сирії, буде збита, як і пристрої, з яких ці ракети випущені.

Франція, США і Велика Британія найближчими днями будуть вирішувати, чи варто застосовувати військову відповідь.

Згідно зі свідченнями Сирійської групи допомоги, в суботу у ймовірній хімічній атаці на місто Думу загинули щонайменше 60 людей і більше тисячі отримали травми. Лікарі та свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: