"Північний потік-2" має бути зупинений – Яценюк

Четвер, 12 квітня 2018, 12:31

Проект "Північний потік-2" спрямований на збільшення залежності Європи від російського газу і має бути зупинений.

Про це заявив екс-прем’єр України Арсеній Яценюк на відкритті Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Будівництво "Північного потоку-2" забирає мільярди у громадян України, Польщі, інших країн, підриває засади вільної торгівлі. Проект, який спрямований на збільшення залежності Європи і фінансування російської армії", - сказав він.

За словами Яценюка, у цій ситуації вкрай необхідна європейська єдність.

Нагадаємо, 10 квітня на перс-конференції з Порошенком Меркель заявила, що проект "Північний потік-2" не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера. Зауважимо, що в Німеччині компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Наразі дві країни – Німеччина та Фінляндія - видали повний комплект дозволів на будівництво "Північного потоку-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: