Джонсон: немає сумніву, що Росія відповідальна за Солсбері

Четвер, 12 квітня 2018, 14:34

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що, безсумнівно, Росія несе відповідальність за замах на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у британському Солсбері.

Із такою заявою міністр виступив після того, як Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила аналіз Британії щодо використовуваної нервово-паралітичної речовини в отруєнні Скрипалів, повідомляє Reuters.

Джонсон заявив, що Росія "повинна надати відповіді" після того, як внаслідок отруєння "Новічком" були госпіталізовані Сергій та Юлія Скрипалі та британський поліцейський.

"Не може бути сумнівів у тому, що саме було використано, і немає альтернативного пояснення того, хто несе відповідальність", - сказав Джонсон, додавши, що "лише Росія має відповідні засоби, мотив та дані".

Організація із заборони хімічної зброї в середу підтвердила висновки Британії щодо отруєння в Сослбері. "Результати аналізу біомедичних зразків, проведеного лабораторіями, акредитованими ОЗХО, підтверджують висновки Великої Британії щодо ідентифікації токсичного хімічного агента, що використовувався в Солсбері і від якого постраждали три людини", - заявили в організації.

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів у Великій Британії та стверджує, що "Новічок" на її території ніколи не виготовляли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: