Стало відомо, які санкції РФ хоче запровадити проти США

П'ятниця, 13 квітня 2018, 12:00

Росія у відповідь на нові санкції США хоче ввести обмеження на ввезення американського продовольства і тютюну, а також припинити співпрацю зі США в атомній галузі та авіації

Про це повідомляє "Коммерсант".

Законопроект передбачає призупинення співпраці з США у сфері атомної, авіабудівної та ракетно-рухової галузей, заборону на участь американських громадян в приватизації в Росії, а також заборону або обмеження на ввезення ліків, сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства зі США і країн, які підтримали санкції, повідомив перший віце-спікер Держдуми Іван Мельников. За його словами, мова йде про алкоголь і тютюн.

Віце-спікер Держдуми Сергій Неверов уточнив, що заборона не буде поширюватися на ввезення товарів громадянами для особистого користування.

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив журналістам, що законопроект також передбачає заборону на в'їзд в Росію деяким громадянам США, включаючи висококваліфікованих фахівців.

Як повідомлялося, в російську Держдуму внесли законопроект, який передбачає заходи у відповідь на "антиросійську політику США".

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних з Кремлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.