Парламент Хорватії ратифікував Стамбульську конвенцію

П'ятниця, 13 квітня 2018, 14:22

Парламент Хорватії ратифікував Стамбульську конвенцію про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок, попри опозицію всередині керівної партії, серед консервативних груп та місцевої католицької церкви.

Про це повідомляє видання Jutarnji Vijesti.

За ратифікацію документа проголосували 110 депутатів, двоє утрималися і 30 були проти.

Противники конвенції зазначають, що визначення статі у документі відкриває шлях для введення транссексуалів або трансгендерів як окремих категорій. У Хорватії навіть відбулися протести проти ратифікації Стамбульської конвенції.

Раніше прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович на засіданні уряду заявив, що Стамбульська конвенція буде сприяти зміцненню "правових, організаційних і фінансових основ боротьби з насильством щодо жінок та в сім'ях".

Для того, щоб заспокоїти опонентів, уряд навіть прийняв окрему заяву щодо ратифікації цього документа, де йдеться про те, що Конвенція не спричинить зміни правового визначення шлюбу (йдеться про шлюб між чоловіком та жінкою) в країні.

Нагадаємо, депутати Європарламенту закликали 11 держав-членів ЄС, які не ратифікували Стамбульську конвенцію про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок, ухвалити цей документ.

Як відомо, у лютому Словаччина виступила проти ратифікації Стамбульської конвенції, оскільки вважає, що вона суперечить конституційному визначенню шлюбу в країні як гетеросексуального союзу. Раніше про подібне рішення заявила Болгарія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: