Порошенко каже, що брати участь у миротворчій операції на Донбасі готові понад 40 країн

П'ятниця, 13 квітня 2018, 18:50

Понад сорок країн готові взяти участь у складі миротворчої операції на окупованій території Донбасу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас на сьогоднішній день більше чотирьох десятків країн погодилися взяти участь у складі миротворчої операції", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що для України надзвичайно важливим є питання миротворців.

"Півтора роки тому світ слухати не хотів про миротворців - вони говорили це дуже дорого, це кілька мільярдів доларів... ніхто не поїде в Україну для того, щоб допомогти Україні встановити мир як ключовий елемент Мінських домовленостей і повернути окуповані росіянами землі під український суверенітет", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Україна і її західні союзники пропонують повномасштабну місію ООН, що перебуватиме на всій окупованій території Донбасу, включно з кордоном із Росією, і гарантуватиме безпеку загалом, а не лише для спостерігачів ОБСЄ, а також візьме під контроль склади озброєння російських гібридних сил на окупованій території, контролюватиме роззброєння незаконних збройних формувань тощо.

Під час консультацій в ООН Росія відкинула практично всі важливі положення, які дозволяють створити ефективну місію. Росія заявляє, що дійти до компромісу в питані розміщення миротворців на Донбасі можна лише через діалог з представниками невизнаних республік Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.