У Кремлі заявили, що Путін і Меркель говорили про миротворців для охорони спостерігачів ОБСЄ

Вівторок, 10 квітня 2018, 08:21

У Кремлі за підсумками телефонної розмови канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента РФ Володимира Путіна заявили, що обоє лідерів обговорили "можливе створення місії ООН з охорони спостерігачів ОБСЄ".

Відповідне повідомлення розміщене на сайті Кремля.

"Порушена проблематика, пов'язана з можливим створення місії ООН з охорони спостерігачів ОБСЄ", - заявили у Кремлі. 

Зауважимо, прес-служба Ангели Меркель також повідомила, що лідери обговорили питання миротворчої місії на Донбасі, однак не конкретизувала деталей.

Нагадаємо, Україна і її західні союзники пропонують повномасштабну місію ООН, що перебуватиме на всій окупованій території Донбасу, включно з кордоном із Росією, і гарантуватиме безпеку загалом, а не лише для спостерігачів ОБСЄ, а також візьме під контроль склади озброєння російських гібридних сил на окупованій території, контролюватиме роззброєння незаконних збройних формувань тощо.

Під час консультацій в ООН Росія відкинула практично всі важливі положення, які дозволяють створити ефективну місію. Росія заявляє, що дійти до компромісу в питані розміщення миротворців на Донбасі можна лише через діалог з представниками невизнаних республік Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.