Португалія підтримує введення миротворців ООН на Донбас – Полторак

Середа, 4 квітня 2018, 12:56

Португалія підтримує пропозицію офіційного Києва про введення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак на спільній з міністром національної оборони Португалії Хосе Альберто Азередо Лопесом прес-конференції в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми обговорили ситуацію з безпекою в Україні та світі, а також питання запровадження миротворчої місії на Донбасі. Ми отримали повну підтримку ідеї введення місії на основі стандартів, існуючих в ООН", - сказав Полторак.

Нагадаємо, Україна і її західні союзники пропонують повномасштабну місію ООН, що перебуватиме на всій окупованій території Донбасу, включно з кордоном із Росією, і гарантуватиме безпеку загалом, а не лише для спостерігачів ОБСЄ, а також візьме під контроль склади озброєння російських гібридних сил на окупованій території, контролюватиме роззброєння незаконних збройних формувань тощо.

Під час консультацій в ООН Росія відкинула практично всі важливі положення, які дозволяють створити ефективну місію. Росія заявляє, що дійти до компромісу в питані розміщення миротворців на Донбасі можна лише через діалог з представниками невизнаних республік Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: